onsdag 15 oktober 2008

hårdrock och bloggar

I någon avlägsen framtid kommer världens medieanalytiker (eller historiker, beroende på hur avlägsen den där framtiden är) titta på världens bloggar och ställa sig frågan om varför hårdrockare gör roligare bloggar.
Först ut var Pain som i bild och text, utan någon censur, dokumenterade sin turné med Nightwish, och även resan till Ryssland som Close-Up sedermera skrev en 12 sidors artikel om. Helt briljant läsning som knäcker det mesta. Sedan bläddrar jag runt på Aftonbladet och läser ett antal turné och resebloggar från artister. De flesta är av typen "idag är vi i XXXX. Det känns jättekul, även om vi är lite trötta". Inte In Flames blogg. Där får vi noggranna historiska fakta om varje stad de besöker ("Barcelona. Här bodde en gång i tiden Barca, som var mycket fattig så han var tvungen att låna pengar hela tiden"). Göteborgsfaktorn slår i taket, men slår vanliga turnébloggar med hästlängder. 
Det måste finnas någon koppling till Gösta Ekmans klassiska "summan av alla laster är konstant" statement, men jag har inte funnit den än. Jag återkommer i ämnet. Ska se vad The Haunted och Hammerfall har att säga om världen först.

Etiketter: , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida